Все ни плашат колко е вредно! А дали е така? Ето я цялата истина за палмовото масло: удивителни факти, известни на малцина!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Все ни плашат колко е вредно! А дали е така? Ето я цялата истина за палмовото масло: удивителни факти, известни на малцина!
75172
Все ни плашат колко е вредно! А дали е така? Ето я цялата истина за палмовото масло: удивителни факти, известни на малцина!

Палмовото масло  - продукт с доста съмнителна репутация. Много от борците за здравословен начин на живот смятат, че то трябва да бъде напълно изключено от хранителния режим. Работата е там, че палмовото масло съдържа висок процент наситени мазнини , които повишават холестерола и допринасят за развитието на сърдечно-съдови заболявания.

продукти с палмово масло

Палмовото масло е съставено от течни и твърди фракции. Твърдите фракции много бавно се извежда от организма и се натрупва частично в стомашно-чревния тракт.

През последните години има много изследвания, които опровергават факта, че палмовото масло може да причини сериозни вреди на нашето тяло . Вярно е, че едва ли трябва да гледаме на тях като на достоверни, защото този продукт се използва активно от лидерите на хранително-вкусовата промишленост, които финансират подобни изследвания.

продукти с палмово масло

Палмово масло в продуктите

Има няколко причини, поради които производителите добавят палмово масло в храната. Първо - това е много евтина производствена суровина, и второ, се съхранява дълго време, а също така има способността да удължи живота на продукт.

Най-често  палмово масло  се добавя в сиренето/кашкавала, сметаната, маслото, заквасена сметана, кисело мляко, прясно мляко и кондензирано мляко. У дома лесно може да проверим тези продукти за наличие на палмово масло.

  1. Оставете малко парче кашкавал или сирене в топло помещение. Млечното сирене при такива обстоятелства би изсъхнало, а палмовото само леко се напуква.продукти с палмово масло
  2. Разтрийте малко количество сладолед между пръстите си. Ако по ръцете ви остане едва видим слой, значи в сладоледа има палмово масло.продукти с палмово масло
  3. Поставете киселото мляко или заквасената сметана в хладилника, след това нагласете температурата на 1-2 градуса. Натуралният млечен продукт при тази температура леко ще се сгъсти, докато "палмовият" не се променя на консистенция.продукти с палмово масло
  4. Специалистите съветват да опитваме кондензираното мляко на вкус: те твърдят, че ненатуралното кондензирано мляко е леко горчиво на вкус.продукти с палмово масло

Въпреки, че палмовото масло е вредно да се използват в хранително-вкусовата промишленост, то е много полезно като  козметичен препарат за кожата . На неговата основа се базират много успешни козметични маски.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft