Всички Ви казват колко е полезна Куркумата, но ето какво не Ви казват за нейната тъмна страна! Може да Ви съсипе

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Всички Ви казват колко е полезна Куркумата, но ето какво не Ви казват за нейната тъмна страна! Може да Ви съсипе
16179
Всички Ви казват колко е полезна Куркумата, но ето какво не Ви казват за нейната тъмна страна! Може да Ви съсипе

Куркумата е една от най-продаваните подправки

Куркумата е доказано полезна за здравето. Тя държи третото място по продаваемост в света.

Първите две места са за лененото семе и кокосовото масло.

Куркумата обаче може да нанесе и доста вреди, които не са за подценяване. Подправката притежава и тъмна страна. Към лошите страни на куркумата влиза нейното предозиране. Последното е валидно за почти всичко в живота.

Всяко нещо, което е над средното може дори да ви убие, категорични са и специалистите. В това отношение тази миризлива подправка не прави изключение.

Всичко, което е прекалено, вреди за здравето и целия ход на организма.Ако куркумата се смеси с черен пипер, нейната сила се увеличава почти на двеста процента. Което направо си е взривоопасна смес.

Куркума не трябва да консумират бременни жени и тези, които кърмят. Както и тези жени, които възнамеряват да станат в най-скоро време майки. Господата също не са застрашени от тъмната страна на уникалната подправка.

И то щом искат да станат татковци. В този случай подправката е табу за тях. Защото от една страна намалява количеството на тестостерона. А от друга снижава пъргавината на сперматозоидите.

За болните от диабет подправката също е опасна. Ако все пак сме свикнали с нейната консумация и имаме захарен диабет, по-добре е да не я слагате изобщо в храната си.

Съставките на подправката снижава и кръвната захар. А в такива случаи изходът често е с фатален край.

Забравете за куркумата, ако имате и камъни в жлъчката. В противен случай болките в жлъчния мехур се увеличават неимоверно.

Но от друга страна консумацията на куркума не позволява образуването на камъни в нея. Изводът е да се консумира, но в минимални количества.

Минимум три седмици не слагайте от подправката в ястието си, ако лягате на операционната маса, защото тя забавя съсирването на кръвта и става опасно, дори от лека хирургическа намеса.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft