Всичко, което трябва да знаете за захаросаният мед и вреден или полезен е той?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Всичко, което трябва да знаете за захаросаният мед и вреден или полезен е той?
74658
Всичко, което трябва да знаете за захаросаният мед и вреден или полезен е той?

Често се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите отказват да го купят, даже и да е от частен производител на пазара, тъй като мислят, че е вреден.

Каква е истината?

Захаросан мед е напълно нормално състояние на полезния натурален продукт.

Когато медът се захароса, това показва, че той наистина е качествен.

От e-zdravey.com коментират, че скоростта, с която домашният мед се захаросва зависи от неговия вид, начин на събиране и на съхранение.

 

Яжте захаросан мед

Акациев, манов и липов мед трудно кристализират или по принцип кристализират бавно. Мед от рапица, от слънчоглед, билков или плодов мед кристализира – захаросва се още през първите дни до седмици след като е бил центруфугиран.

Кристалите в захаросания мед могат да бъдат по-дребни или по-едри. Когато съотношението в меда на фруктоза към глюкоза е високо, кристализацията протича доста по-бавно. Кристализацията протича при температура от 13 до 15 градуса.

 

Щом медът е захаросан мед, значи че е качествен

Ускорители на кристализацията се явяват още наличието нацветен прашец, кристали глюкоза, въздушни мехурчета, други примеси.

Понеже тази информация не е известна на много потребители, а когато производителят обяснява, ние си мислим, че ни лъже, за да си продаде стоката, производителите започнат да разтапят меда като го варят на водна баня.

Това сваряване е вредно, тъй като се получава трансформация на захарите и ако температурата е била висока, от полезен медът може да стане карцерогенен.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft