Едноседмична балансирана диета с разделно хранене

вход през zajenata.bg
61087
Понеделник меню Вторник меню Сряда меню Четвъртък меню Петък меню Събота меню Неделя меню

Вторник меню

7 ч – билков чай

10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.

ОБЯД


Салата от зеле и моркови
200 г зеле
200 г моркови
1 супена лъжица зехтин или олио
½ лъжица лимонов сок
Зелето се нарязва, морковите се настъргват, разбъркват се със зехтина и лимоновия сок.

100 г обезмаслено сирене

ВЕЧЕРЯ

Салата от краставици с копър
300 г краставици
1 връзка копър
1 супена лъжица зехтин
сок от един лимон
Краставиците се измиват, обелват се, нарязват се по възможност с къдрав нож и се добавя част от копъра; подправя се със зехтина и лимоновия сок, подрежда се в елипсовидни чинии и се украсява с останалия копър.

Лапад с ориз на фурна
350 г лапад
1 китка джоджен
½ чаша ориз
2 супени лъжици зехтин или олио
2 чаени чаши вода
Лападът се изчиства от жилките, измива се и се нарязва ситно, добавя се нарязаният и измит джоджен; отделно се поставят в тава измитият ориз и нарязаният на ситно лук; заливат се с водата и се поставят в загрятата фурна; след като заври, се добавят нарязаният лапад и джоджен, запича се и 5 минути преди да се извади, се прибавя зехтинът (олиото).
 

1 2 3 4 5
6
7
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft