Вързани кифлички от ръжено и бяло брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Вързани кифлички от ръжено и бяло брашно
Вързани кифлички от ръжено и бяло брашно
admin
Добавена от: admin
8616
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кубче прясна мая
1 пълна супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
200 мл прясно мляко
100 мл кисело мляко
100 мл минерална вода
1 яйце
6 супени лъжици зехтин
250 гр. ръжено брашно
420-480 гр. бяло брашно
1 яйце за намазване
30 гр. маргарин
30 гр. сусам

Красиви, меки и вкусни кифлички.

Първо в топлото мляко се поставят захарта, маята и малко бяло брашно, за да се активира маята. 
След това постепенно се добавят киселото мляко, водата, яйцето, солта, мазнината. 
Прибавя се ръженото брашно, след което - и бялото. 
Замесва се средно меко тесто, което не трябва да залепва по ръцете. 
Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втасва 30 минути. 


След това се разделя на 50 малки топки. 
Всяка топка се разточва на малка елипсовидна коричка. По протежение на коричката се правят 5-6 успоредни разреза с нож, но не докрай. 


Кората се завива на дълго руло диагонално (като на снимката). 


След това се връзва на възелче. 


Готовите възелчета се подреждат в тава за печене, намазват се с разбито яйце. Слага им се по едно много малко парче маргарин и се поръсват със сусам. Оставят се да втасат още 20-тина минути и се пекат на 200 градуса около 25 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft