Галет с праскови

вход през zajenata.bg
Галет с праскови
admin
Добавена от: admin
22213
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
100 г масло
2 ч.ч. брашно
1 яйце + 1 белтък
1/2 ч.ч. захар (100 г)
1 ванилия

600 г праскови (нектарини)

за намазване:
1 жълтък
1 ч.л. олио

Маслото се нарязва на тънки филийки и се смесва с пресятото брашно, яйце + 1 белтък, захарта и ванилията. От топлината на ръцете маслото се размеква и поема брашно. Получената топка тесто се загъва в домакинско фолио и се слага за 30 мин в хладилника.
Плодовете се нарязват на резенчета. Тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля върху лист хартия за печене. Отгоре се посипва 1 с.л. брашно равномерно (за да поеме отделения при печенето сок от плодовете). Плодовете се редят концентрично, като се оставя борд около 5 см от тестото, което се повдига и се оформя ръбчето на галета. Прехвърля се в тава за печене. Плодовете се поръсват с 1-2 с.л. захар. Ръбчето на галета се намазва с разбит жълтък с олио. Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност. Кората трябва да стане златиста, а плодовете - запечени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft