Гнезденца със сирене - меки банички, топящи се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Гнезденца със сирене - меки банички, топящи се в устата
Гнезденца със сирене - меки банички, топящи се в устата
admin
Добавена от: admin
17287
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. пресято брашно

1 ч.ч. олио

2 ч.ч. топла вода

1 ч.ч. топло прясно мляко

1 яйце и отделно 1 жълтък

пакетче суха мая

3-4 ч.л. сол

2 ч.л. захар

300 гр. сирене

ким или сусам за поръсване

Замесва се тесто от брашното, яйцето, водата (може да разтворите предварително маята в нея или да я добавите направо към брашното), олиото, прясното мляко, захарта и солта. Тестото трябва да е меко и лесно за работа. Брашното трябва да се добавя постепенно, т.к. може да отнеме повече или по-малко, в зависимост от консистенцията на останалите продукти. Трябва да се получи гладко тесто, което не лепне, но да се събира добре. Тестото се оставя го да втаса на топло място, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разделя на парчета с големината на човешка длан и от всяка топка тесто се оформя малка питка. Подреждат се на разстояние една от друга в намазнена тава, след което се оставят да втасат повторно. После с намазани с олио ръце във всяка питка се оформя дупка, в която да се сложи от плънката със сирене. Около плънката трябва да се получи нещо като пръстенче. Мажат се с разбития жълтък, поръсват се със сусам или ким по желание и се оставят да починат за още 10-15 минути. Пекат се в загряна на 200 градуса фурна до зачервяване – около 10-15 минути. Добър апетит!

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft