Готварски уроци: Как се прави перфектният пухкав и сочен огретен с тиквички и сирене?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Готварски уроци: Как се прави перфектният пухкав и сочен огретен с тиквички и сирене?
Готварски уроци: Как се прави перфектният пухкав и сочен огретен с тиквички и сирене?
admin
Добавена от: admin
168238
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 големи тиквички 
200 мл заквасена сметана 
200 гр. сирене, натрошено ситно 
3 супени лъжици галета 
4 супени лъжици брашно 
4 яйца 
100 мл олио 
сол на вкус 
малко сода бикарбонат

1. Обелете тиквичките, а след това ги настържете на по-едро ренде. Сложете им сол и ги оставете да се отцедят. 
2. Оставете ги да се отцеждат около 10 минути, а след това ги изстискайте добре с ръце и ги поставете в дълбок съд. 
3. Разбийте яйцата с олиото, сиренето, сметаната, брашното, галетата, малко сол и сода бикарбонат, и добавете сместа в тиквичките. 
4. Намажете тавичката с олио и я поръсете с малко брашно, а след това изсипете вътре сместа с тиквичките. 
5. Предварително загрейте фурната на 200 градуса и печете около 20-30 минути или докато огретенът стане златисто-жълт на цвят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft