Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гратен с карфиол от Жак Пепен
145170
Гратен с карфиол от Жак Пепен

Гратен с карфиол от Жак Пепен

1 глава твърд карфиол

3 с.л. обезсолено масло

3 с.л. универсално брашно

1 ½ ч. мляко

¾ ч. пълномаслена сметана

½ ч.л. сол

¼ ч.л. прясно смлян бял пипер

1/8 ч.л. настъргано индийско орехче

½ ч. настъргано сирене Грюйер или Ементал

2 с.л. прясно настърган Пармезан

Предварително загряваме фурната на 200 градуса.

Махаме зелените листа на карфиола, изрязваме сърцевината му и разделяме карфиола на цветчета, които сипвам в подсолена вряща вода и ги варим без капак 5 минути. Изцеждаме ги и ги оставяме настрана.

Стопяваме маслото в средно голям тиган. Добавяме брашното и го запържваме бъркайки с бъркалка; не оставяме сместа да покафенне. Добавяме млякото и го оставяме да заври на среден огън, като непрекъснато разбъркваме, за да не загори. Оставяме сместа да къкри за 1 минута. Добавяме сметаната, солта, белия пипер и индийското орехче и я изчакваме да заври. Махаме я от огъня.
Щедро намсляваме тавата за гратена. Подреждаме в нея цветчетата карфиол със стеблото надолу и ги поливаме с бешамела. Поръсваме сирената. Печем 30 минути или до златисто кафяво.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft