Гурме рулца с бутер тесто

вход през zajenata.bg
Гурме рулца с бутер тесто
admin
Добавена от: admin
15169
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 листа бутер тесто
400 гр. качествена сурова наденица
6 средни яйца
черен пипер и сол на вкус
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
¼ чаша хлебни трохи (галета)
½ глава лук, смлян
1 ч.л. пресен градински чай, накълцан ситно
1 яйце, разбито (½ за намазване и ½ за плънката)

Смесете месото от наденица с половината разбито яйце, магданоза, трохите, лука и градинския чай и омесете добре. Загрейте фурната на 180 градуса C. Сложете бутер тестото върху работния плот. Започнете да правите успоредни разрези в тестото, започвайки от левия горен край на тестото под ъгъл 45 градуса към центъра, като оставяте разстояние от 1,5 см. между разрезите. Спрете, щом достигнете центъра. Повторете с останалите ъгли на тестото, като по средата трябва да остане неразрязана ивица тесто. Поставете плънката с кайма в центъра на тестото, като оформите фитил. С пръсти направете на 3 места джоб или кладенче в центъра на каймата. Внимателно счупете по едно яйце във всяко кладенче. Ако яйцата са големи, използвайте само 2. Вземете внимателно лявата горна ивица тесто и я прегънете върху плънката. Повторете с останалите ивици тесто, като ги редувате, така че да се получи красива плетеница.  

Внимателно прехвърлете рулото в покрита с хартия за печене тавичка. Намажете го с останалото разбито яйце. Сложете във фурната на 170 градуса за 45 минути, докато се получи хрупкава златиста коричка. Повторете с останалото бутер тесто и плънка. Поднесете рулата топли или студени, с прясна салата и доматен сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft