Гъбено суши

вход през zajenata.bg
Гъбено суши
admin
Добавена от: admin
11958
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

водорасли - 2бр.(нори)
ориз - 200 гр. (ориз за суши)
скариди - 150 гр.
гъби - 6 бр. (сушени шийтаке)
захар - 1 с.л.
соев сос - 1 с.л.
вино - 1 с.л. (сухо бяло вино или вермут)
вода - 1 с.л.
уасаби - 1 ч.л.
краставици - 1/2 (обелена и нарязана на тънки ивици)
авокадо - 1/2 (обелена и нарязано на ивици)

Накиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. В тиган се слагат да заврът заедно със захарта, соевият сос, виното и водата. Прибавят се гъбите и се разбъркват, докато течността се изпари.

Разгънете внимателно листото нори и го поставете върху рогозка за суши( или мокра кърпа) с гладката страна надолу. Разнесете тънък слой от ориза, като се оставя разтояние от по един сантиметър от крайщата което се намазва с пастата васаби . Отгоре се нареждат резените скариди, краставица, гъби и авокадо.

Внимателно навивайте листото на руло. Нарязва се на 8 парчета. По същият начин пригответе и другото листо. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft