Какво да сготвя в събота за закуска, обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гювеч от зеленчуци ВЕЧЕРЯ
390069

Гювеч от зеленчуци ВЕЧЕРЯ

# 10 бр. домати
# 5-6 бр. картофи
# 3 глави лук
# 200 г зелен фасул
# 200 г грах
# 2 бр. тиквички
# 1 бр. патладжан
# 100 г бамя
# 1-2 скилидки чесън
# 1 ч.ч. олио
# 1 ч.л. червен пипер
# магданоз
# сол

Зеленчуците се измиват добре. Патладжанът и доматите се обелват, тиквичките се остъргват, зеленият фасул и бамята се почистват от дръжките, а чушките от семенната част. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в половината от олиото. Слагат се на дъното на пръстен гювеч или в по-дълбока тава. Отгоре се разстила смес от нарязаните зеленчуци (без картофите), подправена със сол и червен пипер. Върху тях се нареждат обелените и нарязани картофи, които се поръсват със сол и се заливат с останалото олио. Гювечът си покрива и се пече в умерена фурна около 90 минути, като по време на печенето може да се долее малко гореща вода (но не повече от 1/2 ч.ч.).

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft