Двойно печена и двойно по-вкусна - баница с точени и печени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Двойно печена и двойно по-вкусна - баница с точени и печени кори
Двойно печена и двойно по-вкусна - баница с точени и печени кори
admin
Добавена от: admin
23399
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1 чаена лъжичка сол
вода (около 300 мл)
За плънката:
600 гр. сирене
яйца
250 гр. прясно мляко или минерална вода
олио

Замесете тесто от брашното, водата и солта - трябва да бъде средно твърдо. Оставете го покрит да почива в продължение на половин час, може и по-дълго. Разделете тестото на топки и всяка разточете с точилка на тънък кръг с размер малко по-голям от тавата, в която ще се пече баницата. Ръсете корите щедро с брашно, докато точите, за да не залепва тестото по точилката и работния плот. 

двойно печена баница

Всяка кора с помощта на точилката прехвърлете директно върху нагорещения плот на печката или в предварително загрят достатъчно голям тиган (може да използвате още тава за пица или да опърлите корите на решетката на фурната). Опърлете я за 15 секунди от едната и от другата страна (само за да получи кафяви петна) и я поставя в голям найлонов плик или в съд с капак, за да омекне. 

двойно печена баница 1

Докато едната кора се пече, разточете следващата. Когато всички кори са изпечени, ги оставете добре прибрани да изстинат напълно. 

След като изстинат, ги извадете от съда. 

Разбийте сиренето и яйцата, добавете млякото (минералната вода) и малко олио. В намазнена тава сложете една кора, поръсете я с олио, нанесете богато от плънката, покрийте със следващата кора и продължете в същия ред, докато се изчерпат продуктите и плънката. 

двойно печена баница 2

Наръсете кора с плънка, поръсете с олио и пъхнете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 200 ° С за около 30 - 40 минути или докато добре покафенее.

двойно печена баница 3

Няма по-хубави кори от тези. Изпечените кори може да се замразяват, така че най-добре пригответе двойна доза и половината замразете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft