Детето имаше рожден ден и реших да направя една различна салата, гостите толкова я харесаха, че висяха да никое време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Детето имаше рожден ден и реших да направя една различна салата, гостите толкова я харесаха, че висяха да никое време
Детето имаше рожден ден и реших да направя една различна салата, гостите толкова я харесаха, че...
127540
Детето имаше рожден ден и реших да направя една различна салата, гостите толкова я харесаха, че висяха да никое време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Богатата и вкусна салата от черен дроб със сигурност ще удиви вашите гости. Между другото, тези, които не харесват черния дроб в други ястия, тук няма да го разпознаят, защото има съвсем различен вкус.

Тази салата не е никак сложна и се приготвя много бързо!

Тази салата, вдъхновена от заведенията за бързо хранене, е напълно подходяща за поводи като рожден ден и грандиозно парти. Времето й за приготвяне не е прекалено много. Всички съставки са прости и лесни, а рецептата ще ви зарадва с прекрасен вкус.

 

Салата с черен дроб

Съставки:

500 грама телешки черен дроб;

1 брой лук;

1 брой морков;

2 броя яйца;

50 грама сирене (или кашкавал);

2 супени лъжици растителна мазнина;

майонеза за намазване;

малко зелени подправки за украса;

сол – на вкус.

 

Начин на приготвяне:

Черният дроб трябва да бъдат добре почистен. Сварете го в подсолена вода. След това го подсушете и оставете да се охлади. За салатата трябва да го настържете на едро ренде. Когато сте готови, поставете черния дроб в купа.

Сварете морковите. Охладете ги и ги настържете на ситно ренде и ги отделете на една страна.

Сварете яйцата, охладете ги и ги почистете от черупката. Настържете ги на ситно ренде.

Почистете лука, измийте го и го нарежете на малки кубчета. Сотирайте го в растителната мазнина до златисто кафяво.

Сега в отделна купа смесете черния дроб и половината от яйцата. Добавете сол на вкус и разбъркайте добре. Вземете плитка купа за салата и поставете в долната й половина сместа. Покрийте с малко количество майонеза.

На следващия слой поставете настъргания морков и отгоре изсипете пържения лук. Покрийте с малко майонеза. Сега сложете останалото количество настъргани яйца и майонеза на око.

Последният слой се състои от сместа от черен дроб и яйца. Покрийте отново с майонеза. Настържете на едро ренде сиренето (или кашкавала) и разпределете по повърхността на салатата. По желание добавете и нарязаните на ситно свежи зелени подправки. След това сложете салатата на хладно място или в хладилник.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft