Децата го обожават, а ние с мъжа ми се надцакваме кой ще стане първи посред нощ да изяде още една порция (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Децата го обожават, а ние с мъжа ми се надцакваме кой ще стане първи посред нощ да изяде още една порция (Видео)
Децата го обожават, а ние с мъжа ми се надцакваме кой ще стане първи посред нощ да изяде още една...
193900
Децата го обожават, а ние с мъжа ми се надцакваме кой ще стане първи посред нощ да изяде още една порция (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашен крем брюле с шоколад е просто една малка фантазия


Важно е да уточним, че този крем брюле с шоколад е не само по-вкусен от купешките, защото лично сме го приготвили и знаем точно какви продукти сме използвали, ами също така излиза и в пъти по-евтино и то за доста добро количество. Представяме ви рецептата за най-вкусния, поне според нас, домашен крем брюле с шоколад. Приготвя се лесно и много бързо, така че не му се чудете много, ами го опитайте.

Няма да останете разочаровани или пък децата ви.

 

Домашен крем брюле с шоколад, който се разтапя в устата

Трябват ни пет яйца, половин чаша захар, две чаши сметана, 90 грама шоколад, половин лъжичка ванилия и малко кафява захар.

Разбийте жълтъците на яйцата с една четвърт чаша захар. Останалата захар и сметаната се разбъркват, а после се поставят на котлона, докато закъкрят и се оставят там на слаб огън.

Като не спирате да бъркате, добавете настъргания на ситно шоколад в сметаната. Продължете да разбърквате за известно време, а после тази смес полека я прибавяме към сместта с жълтъците, заедно с ванилията.

Вземете огнеупорни формички, които поставяте в тава със сипана в нея топла вода – водата трябва да стига до половината от височината на формичките. След това поставяме тавата в предварително загрятата на 150 градуса фурна за около час или докато видим, че кремът се е стегнал.

Когато са вече готови, ги изваждаме от фурната и оставяме да изстинат, а накрая ги поставяме в хладилника за най-малко шест часа, за да се охлади добре кремът и да се стегне съвсем, пише topactualno.com.

Преди да сервираме нашия домашен крем брюле с шоколад, поръсваме отгоре всяка формичка с кафява захар като преди това сме я загряли на слаб огън на котлона, за да се разтопи. Да ви е много вкусно!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft