Дзукото: Шеметно вкусна Маскарпоне-торта от стар козунак - без печене, истински афродизиак от подбрани съставки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Дзукото: Шеметно вкусна Маскарпоне-торта от стар козунак - без печене, истински афродизиак от подбрани съставки!
Дзукото: Шеметно вкусна Маскарпоне-торта от стар козунак - без печене, истински афродизиак от...
admin
Добавена от: admin
45374
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 готов козунак (Панетоне)

500 гр. сирене рикота (безсолна фина извара)

250 гр. Маскарпоне

50 гр. пудра захар

50 гр. черен шоколад - нарязан

50 гр. фъстъци - нарязани

50 гр. захаросани плодове - нарязани

200 гр. тъмни череши - може и консервирани (използвайте половината консерва плюс сиропа)

малко Шери, Марсала или друго ароматно италианско десертно вино

допълнително шоколад за украсата

Обвийте стъклена купа със стреч-фолио - това ще е формата за торта. Идеята е сладкишът да се изгради с главата надолу и след това да се обърне.

дзукото 1

дзукото

Изрежете горната и долната част от вашия козунак на парчета с дебелина около 1.5 см. Това ще бъдат най-горната и долната част на вашия Дзукото. Отрежете още едно подобно парче от върха на козунака (това ще е дъното на тортата). Нарежете останалия козунак на парчета.

Объркайте Рикотата, Маскарпонето, пудрата захар, черешите, фъстъците, парченцата шоколад и захаросаните плодове заедно - това е пълнежът на тортата. Може да добавите черешите последни,  за да постигнете мраморен ефект.

дзукото 2

След това покрийте всичко с филия от козунака (обърната с главата надолу) и поръсете щедро с алкохол.

Подредете филийки козунак около страните на купата като ги застъпвате, ако е необходимо. След това поръсете с още алкохол - козунакът ще попие всичко.

Напълнете с половината от плънката и притиснете надолу в ъглите, използвайки обратната страна на лъжица. Положете втория кръг козунак отгоре и го поръсете с виното. Изсипете останалата смес за плънката, докато напълните цялата купа, след което отново загладете с гърба на лъжица. Покрийте всичко с последния голям резен козунак и поръсете отново с ароматен алкохол и сироп от череши.

дзукото 3

дзукото 4

Покрийте тортата с фолио и поставете някаква тежест отгоре - може пакет леща или боб. Поставете в хладилник и оставете тортата да омекне добре и да попие плънката най-малко за една нощ, преди да поднесете.

Когато сте готови да сервирате, обърнете внимателно дзукотото върху чиния за сервиране и поръсете с разтопен шоколад.

дзукото 5

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft