Директорски мекици

вход през zajenata.bg
Директорски мекици
admin
Добавена от: admin
14001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

33 гр. мая
500 гр. пшенично брашно
1 ч.ч. топла вода
2 с.л. растително масло плюс още за пърженето
1/3 ч.л. сол
2-4 ч.л. захар
ванилия
плънка по избор

Първо се приготвя закваската: маята се натрошава в малко топла вода и се смесва с 2 супени лъжици брашно и 2 с.л. захар.
Оставя се да шупне.
Добавя се част от брашното, 2 с.л. растително масло, сол, ванилена захар или ванилия и се обърква тесто като за палачинки. Ако ще ги приготвяте сладки, добавете 1-2 супени лъжици захар.
На масата изсипете останалото брашно, изсипете отгоре тестото и го омесете с ръце, така че да стане гладко и да не лепне по дланите.


Сложете готовото тесто в найлонов плик.
Потопете плика в купа с ледена вода. Тестото ще потъне. Когато изплува отново (някъде след 20-тина минути), го изваждаме от плика.


Мажем масата, точилка и ръцете със слънчогледово олио. От тестото оформяме топки. С точилката леко ги разтегляме.


В средата поставяме от плънката - по желание солена или сладка (може сирене, кашкавал, ябълки, сладко и пр.).
Оформяме на мекички, като затваряме добре плънката. 


Пържат се в сгорещено олио.


Приятен апетит!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft