Доказаха, кои храни причиняват рак и бързо стареене-Вижте диаграмата с опасности

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Доказаха, кои храни причиняват рак и бързо стареене-Вижте диаграмата с опасности
317623
Източник: snews.bg
Доказаха, кои храни причиняват рак и бързо стареене-Вижте диаграмата с опасности

Авангардна теория днес потвърди откритието на китайски медици от Академията на науките в Пекин,  че ракъ т се причинява от повишената киселинност в организма. Балансирането й в стойности Ph-7.0-7.2 предпазва от онкоболести и спира ускорения процес на стареене.

Началното покачване на Ph e може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни, в бъбреците и пикочния мехур.

Защо имаме проблеми с киселинността?

Честата употреба на кафе, алкохол, месо и колбаси повишава киселинността.

Намаляват я със сигурност зеленчуците. При плодовете – едни я повишават, като цитрусовите, други я намаляват.


Човешкото тяло е интелигентна система и като прекаляваме с тези храни и напитки, той търси начин да неутрализира киселинността им и му трябват алкални храни и води. Но тук изниква нов проблем, който е характерен за последните десетилетия.

Микроелементите в земеделските земи постепенно се изчерпват, културите, отглеждани върху тези земи, съдържат все по-малко необходими хранителни вещества. За да бъде здраво, човешкото тяло е необходимо да получава 90 различни хранителни вещества.

Като цяло, ако телесните течности са киселинни, те търсят алкални минерали, с които да реагират, като Натрий, Цинк, Желязо и Калций.

Особено полезен е последният минерал – калцият. Той се набавя в големи дози от вече доста забравени храни като домашна извара, хрущяли, бульон от пача, казва известната руска лекарка д-р Фарида Бикбаева.

Чрез калция клетките добиват повече енергия за контракциите си, с които изхвърлят токсините. Дефицитът му предизвиква затлачване на клетките с токсини, постоянно повишена киселинност в организма, която е идеална среда за възникване на ракови клетки, твърдят китайски учени.

В своя научен труд “Обратимост на стареенето”, д-р Санг Уонг през 1990 г. очертава важността на равновесието на рН за поддържане на здравето.

“Така рН на слюнката съответства на извънклетъчната течност... Хартиения тест за рН, направен със слюнка, е най-последователният и най-категоричният физически знак за синдрома на липсващ йонен калций... рН на слюнката на здрав човек, на когото не му липсва йонен Калций, е леко алкална, между 7.5 и 7.1. Слюнката с рН от 6.5 (леко киселинна) до 4.5 (силно киселинна) показва състояния съответно на слаба до силна липса.

Повечето деца са тъмносини, т.е. с рН от 7.5. Повече от половината възрастни са зелено-жълти – рН 6.5 или по-ниска, което отразява липсата на калций поради стареене и грешки в начина на живот. Пациентите с рак обикновено са яркожълти, т.е. с рН 4.5, особено когато са в последна фаза.

Въпросът не е просто да спрем да пием кафе или алкохол – особено вино и бира, а да търсим начин да ги неутрализираме, като ограничаваме количеството им и поемаме и алкални храни и води за баланс. Леко алкалните минерални води като горнобанската, хисарската и банкянската и др. са добър помощник.

Приемането на йонен калций като хранителна добавка също помага, но за немалко български лекари „хранителна добавка“ все още е мръсна дума, защото са се опарили от всевъзможни фалшификати на нашия пазар.

Диетите, богати на белтъчини, мазнини и въглехидрати и едновременно бедни на зеленчуци и сурови храни, претоварват храносмилателните механизми. Това възпрепятства правилното храносмилане и претоварва имунната система с ненапълно разградени макромолекули и токсини. Храносмилателните разстройства на свой ред се утежняват от високото съдържание на пестипестициди и стимулиращи храни, използвани много често в западните диети.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft