Домашен бадемов марципан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашен бадемов марципан
Домашен бадемов марципан
admin
Добавена от: admin
38897
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 г смлени бадеми
175 г пудра захар
175 г кристална захар
2 ч.л. лимонов сок
3 капки бадемова есенция
1 бр. яйце

Бадемите се накисват в гореща вода за около 30 минути и се обелват. Оставят се да изсъхнат. Смилат се възможно най-фино. Смесват се със захарта в порцеланова купа. В средата се прави кладенче и се добавят лимоновия сок, есенцията и яйцето. Бърка се до получаването на гъста паста. Изсипва се върху плот, поръсен с пудра захар и се меси с ръце до получаване на гладка смес. Не трябва да се прекалява с месенето, защото пастата ще се омазни и ще бъде трудно да се работи с нея. Съхранява се в хладилник, добре увита с домакинско фолио. При допир с въздуха бързо съхне.
Това количество е достатъчно да покрие торта с диаметър 20 см. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft