Домашна баница с картофи

вход през zajenata.bg
Домашна баница с картофи
admin
Добавена от: admin
10429
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 чаша (200 мл) прясно мляко
1чаша кисело мляко
1 чаша олио
малко сол
20 гр мая
брашно - колкото поеме
За плънката:
5 средно големи картофа
1 глава кромид лук
малко сол, черен пипер, червен пипер
3 с.л. олио
1 с.л. доматно пюре
За намазване:
1 яйце
1 с.л. кисело мляко
малко сусам

Първо се приготвя плънката. Картофите се сваряват, обелват и се намачкват с вилица. Кромидът се нарязва и се запържва в олиото, докато омекне, след това се добавят картофите, подправките, доматеното пюре и всичко се обърква добре, след което се дръпва от огъня и се оставя да изстине. 

За тестото: В затопленото прясно мляко се разтваря маята, добавят се сол, киселото мляко, олиото и постепенно брашно, докато се получи гладко и меко тесто. Разделя се на 8 топки и се оставят да почиват 10-тина минути. Всяка топка се разточва на тънка кора, напръсква се с малко олио, в единия край се слага част от плънката и се завива на руло.

Повтаря се с останалите кори и плънка, като рулата се редят в намазнена и набрашнена тава на охлювче. Готовата баница се намазва със смес от разбитото с 1 с.л. кисело мляко яйце и се поръсва със сусам. Фурната се включва на 200 градуса и щом се загрее, баницата се изпича до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft