Домашни печени тулумби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашни печени тулумби
Домашни печени тулумби
admin
Добавена от: admin
19666
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно
100 мл олио
500 мл вода
яйца
800 гр. захар (за сиропа)
400 мл вода (за сиропа)

[Подготовка на смасата без яйца] В съд за готвене на котлона поставете водата и олиото и изчакайте сместа да заври. След като заври, сложете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато получите компактна гъста смес. Дръпнете от огъня.
[Подготовка на сместа с яйце] Добавете едно по едно яйцата, щом сместа се поохлади, и постоянно разбърквайте, докато получите равномерна смес. В началото яйце се смесва малко по-трудно, но бъдете упорити. Ще получите жълта и лепкава смес.
[Напълнена спринцовка с сместа за тулумби]  Напълнете шприц със сместа.
[Формиране на тулумбите]  Шприцовайте тестото директно върху хартията за печене и с нож отрязвайте края.
[Готови за печене]  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, или докато станат златисто-кафяви.
[Подготовка на шербет] Междувременно пригответе сироп: Загрейте водата и добавете захарта. След като заври, варете още 10 минути, докато се получи фин сироп.
[Попарена с шербет]  Залейте тулумбите със сиропа и оставете поне 5-6 часа, за да попият добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft