Домашни шоколадови яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашни шоколадови яйца
Домашни шоколадови яйца
admin
Добавена от: admin
23530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

14 бр. яйца
200 мл сметана течна
400 г шоколад
100 г масло
20 мл ликьор

Разтръскайте добре всяко яйце. Пробийте отвор откъм тъпата страна и изпразнете яйцата (Използвайте вътрешността им за крем-карамел или козунак например). Изплакнете вътрешността на черупките с вряла вода и ги оставете да се отцедят.
За пълнежа загрейте сметаната и при непрекъснато бъркане пуснете в нея шоколада - 200 г натуралени 200 г млечен. Когато шоколадът се разтопи, оставете сместа малко да изстине. Разбийте на пяна размекнатото масло и сипете в него 100 мл захарен сироп и яйчения ликьор. Прибавете получения маслен крем към разтопения шоколад. С помощта на шприц напълнете яйчените черупки (за да се напълнят добре, те трябва непрекъснато да се разклащат). Поставете ги в хладилника за 3-4 часа, за де се втвърди пълнежът. Готовите яйца може да боядисате, като покриете отворите с украса по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft