Дрезденски сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Дрезденски сладкиш
Дрезденски сладкиш
admin
Добавена от: admin
23763
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 и 1/4 ч.ч. (250 г) брашно
100 г масло
щипка сол
1 бр. яйце
щипка бакпулвер
Крем:
100 г масло
1/2 ч.ч. (100 г) захар
1/4 ч.ч. (50 г) брашно
2 бр. яйца
щипка сол
500 мл прясно мляко
4 с.л. (40 мл) лимонов сок
кората от 1/2 лимон
1 с.л. (10 мл) ром
5 бр. горчиви бадеми

От брашното, маслото, щипка сол, едно яйце и щипка бакпулвер се замесва тесто и се оставя 30 минути на студено. След това се разточва и се разстила във форма за торта, като краищата му силно се изтеглят нагоре (по стените на формата). Крема се приготвя като маслото и захарта се разбиват, прибавят се яйцата и накрая брашното. Подправя се с щипка сол, лимоновия сок, настърганата кора, рома и смлените горчиви бадеми. Прясното мляко се загрява, без да завира, формата с тортата се пече във фурна 10—15 минути. Горещото мляко се излива в приготвената смес и се разбива с миксер 2—З минути, докато леко се сгъсти. Веднага се излива върху запечения блат и се пече 30 минути, докато повърхността на тортата се зачерви. Поръсва се с пудра захар, след като поизстине, и се нарязва на парчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft