Дрипава баница с праз и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дрипава баница с праз и картофи
Дрипава баница с праз и картофи
admin
Добавена от: admin
24606
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
600 гр. картофи
2-3 стръка праз
100 мл олио
3 яйца
200 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Картофите се обелват и настъргват на едрата страна на рендето. Празът се нарязва. 
В тиган се поставя олиото и в него се запържват картофите до омекване. Желателно е да се пържат на слаб огън. 
След като картофите омекнат, към тях се добавя празът и подправките на вкус, и се пържат заедно, докато омекне и празът. 
Подходяща тава се намазва с малко олио. 
Взема една кора и в средата й се разпределя малко от плънката, двете страни се прихлупват навътре до средата и след това кората се нагъва като акордеон и се поставя в тавата. По същия начин се приготвят и останалите кори. 
В купа се разбиват яйцата с вилица и в тях се добавят киселото и прясното мляко. Тази смес се излива равномерно върху корите. 
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви. 
Готовата баница се оставя малко да се охлади и след това се нарязва.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft