Дроб по отомански

вход през zajenata.bg
Дроб по отомански
admin
Добавена от: admin
53158
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг телешки или агнешки дроб
1/4 ч.ч. чаша зехтин или олио
1/2 ч.ч. чаша ситно нарязан зелен или червен лук
1/4 ч.ч. чаша брашно
3 ч. л. сладък червен пипер
1/3 ч. л. лют червен пипер
Прясно смлян червен пипер
2 с. л. нарязан магданоз
2 ч. л. сол
 

Накисваме дроба за 10 мин в подсолена вода. Така се прочиства от кръвта и месото му се стяга. Отцеждаме го и го нарязваме на кубчета със страна 2 см. Посоляваме леко нарязания лук и го оставяме да омекне.

Загряваме зехтина на силен огън. Междувременно слагаме сладкия и лютия червен пипер, черния пипер и около ¼ ч. ч. брашно в найлонова торбичка (внимаваме да не е с дупки) и я разтърсваме, за да се смеси всичко добре. Слагаме в торбичката и дроба и разтръскваме добре, докато по всяко кубче се налепи панировка. След това пържим кубчетата около 2-3 минути, докато се зачервят, но останат сочни и крехки отвътре. Отцеждаме ги от мазнината върху цедка или върху салфетка, поръсваме ги с малко сол (може и с едро счукана морска сол) и магданоз и ги сервираме горещи, заедно с нарязания лук.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft