Еврейски макаронен пудинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Еврейски макаронен пудинг
Еврейски макаронен пудинг
admin
Добавена от: admin
11802
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 големи белтъка
1 голямо яйце
225 гр. подквасена сметана
1/2 ч. ч. обезмаслено прясно мляко
1/4 ч. ч. захар
2 с. л. брашно
1 ч. л. ванилия
1/4 ч. л. канела
1/8 ч. л. смлян бахар
85 гр. макарони (сварени и прецедени)
1/2 ч. ч. обелени и нарязани ябълки
1/3 ч. ч. комбинирани сушени плодове (нарязани) или стафиди
2 с. л. захар
1/8 ч. л. канела

Загрейте фурната до 180° С. В голяма купа смесете и разбъркайте белтъците, яйцето, сметаната, млякото, 1/4 ч. ч. захар, брашното, ванилията, 1/4 ч. л. канела и бахара. Прибавете макароните, ябълките и сушените плодове и разбъркайте. Изсипете сместа в предварително намазана с олио 1.5 литрова касерола. Печете 15 мин. и разбъркайте сместа. В малка купичка, смесете 2 с. л. захар и 1/8 ч. л. канела. Поръсете с тях макароните. Печете още 12-15 мин. или докато сместа е почти опечена в центъра. Извадете от фурната и оставете да престои в касеролата 5 мин. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft