Ей заради тая рецепта извадих чушкопека от мазето: печеш, белиш, заливаш и буташ в хладилника....
26 Юли 2017
25692
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Името на испанското ястие Ескаливада произлиза от глагола "escalivar" (в превод - "пека на въглища"). Именно начинът на приготвяне на зеленчуците в него играе ключова роля, защото escalivada могат да бъдат всякакви печени зеленчуци . Класическият избор - голяма червена пиперка (по избор), патладжан , лук , понякога картофи .
За да приготвите това вкусно каталонско ястие , не ви трябва непременно открит огън. В обикновена фурна също ще е много вкусно. Предлагаме ви днес да го опитате под формата на невероятно вкусна салата от сочни мариновани чушки . Не забравяйте да добавите вътре ароматна мащерка, чесън и да поръсите щедро със зехтин!
Съставки:
6 големи месести чушки
6 скилидки чесън
мащерка на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
3 с.л. зехтин
Приготвяне
- Поставете чушките в тавичка, покрита с хартия за печене, намажете ги леко със зехтин и печете на 180 градуса, докато омекнат (около 30 минути).
- Сложете чушките в купа, покрийте и оставете за около 10 минути, така че да се задушат хубаво. След това обелете и премахнете семките и сърцевината. Сокът, който ще се отдели, запазете.
- Месестата част на чушките нарежете на ивици и поставете в купа заедно със сока. Добавете нарязания на ситно чесън и нарязаната мащерка. Подправете със сол, черен пипер, налейте останалия зехтин и разбъркайте. Поставете купата в хладилник за най-малко 2 часа.
Сервирайте като предястие с пресен хляб или като гарнитура към почти всички ястия. Отлично се съхранява в хладилник за около седмица, но ще ги изядете много преди това!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари