Ей, мезето на кума беше страшна работа! Вкусно, хрупкаво, леко, със сочно сосче, а що ракия...
31 Май 2017
14725
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
С всяка година салатата Айсберг набира все повече популярност в диетичното и здравословно меню . Тя е изключително ефективна за намаляване на теглото , с положителен ефект върху здравето . Помага за укрепване на сърдечно-съдовата система , подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт и повишава имунитета .
Айсбергът има мек и освежаващ вкус , така че готвачи от цял свят с радост го добавят в своите ястия. Днес ви предлагаме да обърнете специално внимание на тази лека и вкусна салата, която ще ви дойде идеално в топлите летни дни?
Съставки:
200 гр. салата Айсберг
170 гр. топено сирене
1/2 чаша кисело мляко
1 с.л.бял винен оцет
1 с.л. зехтин
100 гр. чери домати
бекон на вкус
чесън на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Нарежете айсберга на дискове с 2,5 см дебелина, както на снимката. пъхнете ги във фризера за половин час, така че да се охладят добре и да станат хрупкави. Сложете колелцата върху хартиена кърпа.
- В отделна купа пригответе соса със сирене . Сложете в купата настърганото или намачкано сирене, неподсладеното кисело мляко, черен пипер, олио и оцет. Смесете съставките.
- Подредете кръгчетата салата в чиния, а отгоре залейте с приготвения сос.
Добавете нарязаните на ситно домати, бекон (може леко да го препечете) и чесъна, минат през пресата. Отново залейте със соса. Добавете сол на вкус!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари