Ето защо НЕ трябва да миете пилето преди да го сготвите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето защо НЕ трябва да миете пилето преди да го сготвите
37389
Ето защо НЕ трябва да миете пилето преди да го сготвите

Миете ли суровото пилешко месо, преди да го сготвите? Със сигурност!

Понякога това не е най-ефикасния начин, чрез който бихте могли да подготвите пилешкото месо за готвене. Но или така сте свикнали, или някой ви е казал, че е нормално да почистите пилешкото месо, което току що сте размразили, като го измиете с течаща вода.

Всъщност, доста хора в света мият суровото пиле , преди да го сготвят. Те си мислят, че това е нещо добро, и че по този начин ще се справят със замърсената храна.

Но професор Дженифер Квинлан от Университета в Дрексел твърди точно обратното. Според нея всички ние е необходимо да знаем, че ако си купуваме замразено пиле, твърде вероятно е в него вече да има салмонела или кампилобактер, или и двете.

Салмонелата и кампилобактерията , са често срещани бактерии и те са основна причина за замърсяването на храните. Така че, след като миете суровото пилешко месо в кухненската мивка, вие всъщност разплисквате бактериите навсякъде. Даже и върху вас! Това е така, тъй като водата не може да измие тези видове бактерии.

 

Да си представим че върху пилето действително има някакви опасни бактерии, попаднали кой знае откъде и как. Измиването няма да ви помогне да се отървете от тях. Истината е, че след като месото се обработи термично, всички вредни бактерии умират. Миенето на месот о не е просто грешна тактика, но и крайно неефективна.

Има ли безопасен начин за почистване на замърсяванията от пилешкото месо? Да, има! Всичко, което е необходимо да направите, е да използвате кухненска кърпа и да избършете пилето с нея. Вие ще почистите мръсотията и някои от бактериите по повърхността. Според последните статистически данни, почти 8 000 души в България боледуват или търсят лекарска помощ заради консумация на заразена и замърсена храна годишно. Ще кажете, че измитото пиле не е виновно, то така или иначе след това е било сварено или опечено. Да, но бактериите, попаднали върху ръцете ви, могат да попаднат и върху друга храна, и така да бъдат погълнати.

Дебело подчертаваме, че подобно заразяване се случва сравнително рядко, но все пак се случва. Може да се предпазите като не се престаравате особено в измиването на пилето с течаща вода. Достатъчно е да го обтриете с мокра хавлиена кърпа.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft