Ето как да си направите майсторско зеленце за зимата- класика в жанра си е просто!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да си направите майсторско зеленце за зимата- класика в жанра си е просто!
Ето как да си направите майсторско зеленце за зимата- класика в жанра си е просто!
65251
Ето как да си направите майсторско зеленце за зимата- класика в жанра си е просто!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

зеле - 12 - 14 глави
морска сол - 1. 5 кг
вода

 

Начин на приготвяне

Зелките се почистват добре.

Кочаните се вадят (най-лесно става като прободете с ножа четири пъти във формата на квадрат около кочана, косо, като върха на ножа достига до една и съща точка под кочана). Всеки кочан се пълни с 2-3 с.л. морска сол.

Зелките се нареждат възможно най-плътно в бидона с кочаните нагоре, за да не се изсипва солта. Между тях се уплътнява с половинки и четвъртинки. Залива се с вода, с разтворена в нея морска сол, докато ги покрие.

Моята пропорция се е доказала през годините - 1 с.л. сол на 1 компотен буркан вода. Затиска се отгоре с нещо, за да са потопени във водата. Аз ползвам обърната чиния с камък върху нея :)

След 10-тина дни започва претакането. Така и не разбрах колко пъти трябва да се прави, макар че от години слагам кисело зеле. Общо взето, когато се сетя. Но истината е, че даже и когато забравя, пак се получава хубаво хрупкаво кисело зеле. Явно най-важно е съотношението сол - вода

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft