Желирана фруктова пита

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Желирана фруктова пита
Желирана фруктова пита
admin
Добавена от: admin
16470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

На блата: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разстила се в четвъртита тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се до бледорозово в умерена фурна. На крема: В половината от млякото (студено) се разбиват брашното, нишестето, яйцата и се прибавят към останалото мляко (горещо). Прибавя се и захарта. Сварява се кремът, като постоянно се бърка до сгъстяване, Готовият крем се изсипва върху изпеченото тесто и се заглажда с нож. Когато кремът изстине, сладкишът се нарязва на равномерни парчета. На всяко парче се слага по някакъв плод (праскова, ягода, портокал), или от компот (кайсии или праскови). Една част от плодовете се изстисква. Полученият сок се прецежда, трябва да бъде около 180 г. В него се слага 150 г захар и се разбърква, за да се разтопи захарта. Прибавя се предварително накиснат в студена вода желатинът. Ако се наложи, за по-пълно разтваряне на желатина и захарта сместа може да се позатопли, но не да заври. След като започне леко да желира, напълно студеният сладкиш се залива. Престоява 24 часа в хладилника.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft