Задушена риба със сметана и бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Рецепти с риба
Задушена риба със сметана и бяло вино
Задушена риба със сметана и бяло вино
admin
Добавена от: admin
28939
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г филе от щука
2 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер
2 глави лук
125 мл. бяло вино
125 мл. сметана
3 жълтъка
магданоз
2 с.л. зехтин

Време: 40 минути

Филето (400 г) се измива, подсушава, напръсква с лимонов сок (2 ч.л.), подправя се със сол и млян черен пипер. Лукът (2 глави) се нарязва на ситно.
В тиган се загрява зехтин и в него се изпържва лукът до златист цвят. Налива се виното (125 мл.). В тигана се слага рибата, захлупва се и се задушава 5 минути. Рибата се изважда. Сметаната се смесва с жълтъците (3 бр) и се налива в тигана. Всичко се разбърква добре. След това тиганът се снема от котлона. Сосът се подправя със сол и черен пипер.
Рибата се залива със соса и се украсява със ситно нарязан магданоз. За гарнитура може да се ползва варен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft