Задушени гъби във вино

вход през zajenata.bg
Задушени гъби във вино
admin
Добавена от: admin
11506
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг гъби
2-3 узрели домата или 1/2 консервирани смлени домати
2 чаши червено вино
зехтин
1-2 дафинови листа
1 парченце канела (по избор)
сол и черен пипер
по желание: няколко пилешки бутчета

Задушете гъбите в зехтина, като ги поставяте цели. Когато започнат да омекват, "угасете" с червено вино и добавете доматения сос. Внимание - не прибавяйте вода! Ако количеството сос не покрие гъбите, долейте още доматен сок. Добавете дафиновите листа, канелата, солта и черния пипер, поставете капака на тенджерата и оставете ястието да се свари, докато се сгъсти сосът. Ако сосът ви се стори малко кисел (в зависимост от вида и вкуса на виното), можете да коригирате с една-две щипки захар.
Ако желаете ястието да не е постно, може да добавите към ястието няколко пилешки бутчета, предварително леко запържени в зехтин и овкусени със сол и черен пипер. Добавете ги заедно с гъбите и задушете във виното и доматите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft