Задушени пилешки бутчета с вино и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Задушени пилешки бутчета с вино и домати
Задушени пилешки бутчета с вино и домати
admin
Добавена от: admin
16780
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 резена бекон
1 голяма глава лук, нарязана
4 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сушена мащерка
1 ч.л. сушен розмарин
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 чаша червено вино
1 опаковка (750 гр.) нарязани домати от консерва (или пресни)
1/2 ч.л. сол
4 пилешки бутчета с кост (1 кг.)
1 с.л. зехтин
1/2 чаша брашно
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 опаковка (300-350 гр.) нарязани дребни гъби
1 голяма зелена чушка, нарязана
2 чаши орзо (паста) - сурово

Запечете бекона в сух тиган, докато стане хрупкав. Прехвърлете бекона върху хартиена салфетка да се отцеди и изстине, като запазите мазнината в тигана. Сложете нарязания лук в мазнината от бекона и задушете до омекване. Добавете чесъна, мащерката, розмарина и черния пипер към лука и гответе още 1 минута. Прибавете виното и оставете сместа да заври. Гответе така 5 минути, като обирате покафенелите частички от дъното и стените на тигана.
Прибавете доматите и солта, бъркайки, за да се смесят добре.
В друг голям тиган сложете зехтина и загрейте на умерен огън. Сложете брашното, 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер в купа и ги смесете добре. Оваляйте пилешките бутчета в брашнената смес и изтупайте излишното количество. Сложете бутчетата в тигана и запържете до покафеняване от всички страни.
Сложете запърженото пиле към доматения сос. Нарежете запържения бекон и го поръсете върху пилето. Объркайте, за да се покрият бутчетата. Прибавете нарязаната чушка и гъбите и разбъркайте отново. Покрийте съда и гответе на бавен огън няколко часа (най-добре да използвате специален уред за бавно готвене - сложете продуктите в него и гответе 6 часа). Когато е готово, пилето трябва да се разпада от костта.
Щом сте готови да сервирате, сварете орзото според указанията на опаковката. С лъжица слагайте от сместа с пилешкото (може предварително да обезкостите бутчетата) върху канапето от сварено орзо.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft