Задушено агнешко с кайсии

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Задушено агнешко с кайсии
Задушено агнешко с кайсии
admin
Добавена от: admin
8096
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг агнешки бут или плешка, нарязани на кубчета
4 домата, обелени и нарязани на ситно
2 с. л. олио
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с. л. джоджен, нарязан
1 ч. ч. сушени кайсии
сол на вкус
черен пипер на вкус

Агнешкото месо се запържва бързо на силен огън в половината от загрятото олио.
В останалата загрята мазнина се слагат доматите, чушката, лукът и джодженът. Сосът се оставя на силен огън за 5 мин.
Месото се залива със соса, прибавят се кайсиите и се долива толкова вода, че да го покрие. Оставя се да къкри 1 час. Посолява се и се поръсва с пипер на вкус. Ако има нужда, се долива още малко вода и се доварява, докато стане крехко. Сервира се с варен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft