Задушено заешко с маслини и бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Задушено заешко с маслини и бадеми
Задушено заешко с маслини и бадеми
admin
Добавена от: admin
8692
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 заек, нарязан на порции
1 консерва домати
около 3/4 чаша черни маслини
около 1 чаша бульон
ябълков оцет или бяло вино
1 или 2 стръка пресен розмарин
2 дафинови листа
1 - 2 скилидки чесън
1/2 чаша смлени бадеми
брашно
сол
черен пипер
зехтин 

Измийте добре почистеното и порционирано заешко и подсушете месото. Може да накиснете месото във вода с малко оцет вътре за около половин час, за да омекотите вкуса му. Сипете 2 с.л. зехтин в голям тиган с дебело дъно и загрейте добре. Оваляйте месото в брашно, като изтупате излишното количество, и го запържете в сгорещения зехтин до зачервяване. Оставете настрана.
Задушете предварително нарязания чесън и розмарина в зехтина, прибавете дафиновия лист и върнете месото вътре. Поръсете двете страни на месото със сол и черен пипер. Налейте малко ябълков оцет и/или бяло вино и гответе на силен огън, докато течността се изпари. Намалете котлона, прибавете нарязаните домати и оставете да поври още няколко минути, преди да добавите бульона и маслините.
Покрийте с капак и гответе на бавен огън за около 1 час, докато месото омекне. Когато заешкото е готово, извадете месото и оставете настрана. Опитайте соса, овкусете, ако е необходимо, и прибавете бадемите. Оставете соса да се редуцира и върнете месото отново вътре. Покрийте с капак и гответе още няколко минути.
Поднесете с качамак, ориз или картофено пюре.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft