Задушено пияно агнешко

вход през zajenata.bg
Задушено пияно агнешко
admin
Добавена от: admin
16668
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2кг агнешко бутче или плешка
300г гъби
1 морков
200г стерилизирани домати
300мл бира
10мл соев сос
50г коняк (бренди, ракия)
100мл олио
500мл вода
1 клонка девесил
няколко листа джоджен
1 връзка зелен лук
няколко листа лопуш

Месото се измива добре на течаща вода и се слага, както е цяло, да кипне в дълбока тенджера с вода. Допълнително се налива коняк. След като кипне, се оставя да поври още 20 минути, след което водата се изхвърля и месото се изважда в чиния. Стръковете лук се обелват, почистват се корените, измиват се и се нарязват на колелца. Гъбите се измиват много добре, оставят се цели. Морковът се остъргва, измива и нарязва на колелца. Листата лопуш се измиват едно по едно и се нарязват на дребно. В гювеча се зареждат внимателно зеленчуците, долива се вода. Бирата се слага цялата, добавят се доматите, солта, соевия сос и зелените подправки, нарязани на ситно. Най-отгоре се слага нарязаното месо. Гозбата се похлупва и се пече в умерено загрята фурна 180 градуса 90-100 минути. Десет минути преди изключване се отхлупва и се оставя да хване коричка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft