Задушено пуешко с гъби и вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Задушено пуешко с гъби и вино
Задушено пуешко с гъби и вино
admin
Добавена от: admin
16579
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. пуйка около 3 кг
4 с.л. (40 мл) олио
600 г пресни гъби
40 г масло
1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) сухо бяло вино
2 с.л. брашно
2 с.л. (20 мл) лимонов сок
черен пипер
сол

Измитата и подсушена пуйка се нарязва на порции, които се посоляват, поръсват се с черен пипер, овалват се леко в брашното и се запържват отвсякъде в растителното масло. Заливат се с виното, покриват се плътно с капак или алуминиево фолио и се задушават във фурната до омекване. От време на време месото се обръща и се полива с отделилия се сок. Гъбите се почистват, нарязват се на филийки, напръскват се с лимоновия сок, посоляват се и се задушават в маслото. След това се прехвърлят при месото и всичко се задушава още 10 минути. Задушената пуйка и гъбите се поднасят с гарнитура от картофи и ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft