25 Юли 2014
13243
Куркумата се използва не само като подправка, но и при стомашно-чревни заболявания - неефективно храносмилане, лениви черва, запек, бавен метаболизъм. Билката предизвиква засилено отделяне на жлъчен сок.
Тя го втечнява и увеличава количеството му, с което подпомага разграждането на мазнините в тънките черва. По този начин тя намалява образуването на камъни в жлъчния мехур и стимулира изхвърлянето им. За да подпомогнете работата на жлъчката, е необходимо да консумирате по 1/2 чаена лъжичка куркума на ден. Би могло да добавяте от подправката към ястията (след приготвянето им) или към соковете, които пиете.
А за да облекчите болките в жлъчката , може да си приготвите следния лек. Залейте 1 равна чаена лъжичка стрита на прах куркума и 1 супена лъжица наситнени сухи листа от мента с 500 милилитра вряща вода. Запарете под капак за 3 часа, след което прецедете през фина цедка. След това изпийте запарката на 3 равни части - сутрин, обед и вечер 15 минути преди да се хранене.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари