Запечен лук с вегетарианска плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Запечен лук с вегетарианска плънка
Запечен лук с вегетарианска плънка
admin
Добавена от: admin
11539
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 големи глави лук
2 с.л зехтин
2 големи картофа
2 големи моркова
3 с.л едрозърнеста горчица
25 г краве масло
75 г вегетариански кашкавал (с вкус на грюер)

Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Поставете главите лук в тава за печене, намажете ги със зехтина, поръсете със сол и черен пипер и ги изпечете за около 1 ч, докато омекнат и добият златист цвят.
Междувременно смесете картофите, морковите и горчицата и подправете със сол и черен пипер. Разпределете сместа в четирите глави лук и поставете отгоре по една малка бучка краве масло (за да има повече плънка в лукчетата, може внимателно да извадите част от вътрешността им, като гледате да не развалите целостта на главата лук).
Върнете лука във фурната и печете още 15 мин, докато картофите и морковите омекнат. Поръсете с кашкавала и оставете ястието във фурната още 5 мин, докато се получи златиста коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft