Запечени картофи в крем-сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Запечени картофи в крем-сос
Запечени картофи в крем-сос
admin
Добавена от: admin
17250
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 средно големи сладки картофа
200 кашкавал (настърган)
100 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
малко индийско орехче
сол, черен пипер, риган

 

В голяма купа сложете млякото и всички подправки. Чесъна нарежете на малки парченца, настържете малко индийско орехче, добавете сол и черен пипер на вкус.

Поставете съда с млякото на слаб огън за около пет минути. Хубаво разбъркайте, за да поеме млякото всички аромати. Картофите нарежете на тънки филийки.

Междувременно загрейте фурната на 250 градуса. В подходящи формички (керамични или други - може за крем карамел) поставете по филийка картоф. Отгоре изсипете част от соса и настържете кашкавал.

Повторете процедурата, докато запълните формичките. Отгоре отново настържете кашкавал и долейте малко от млечната течност.

Поставете формичките в тава за печене. Покрийте с фолио и печете около 45 минути. След това ги допечете без фолио още няколко минути, докато повърхността им се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft