Каква е трапезата на Йордановден, Богоявление – 6 януари

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Зелеви сарми с булгур за Йордановден
269951

Зелеви сарми с булгур за Йордановден

Зелеви сарми с булгур за Йордановден

Необходими продукти
12-14 листа от кисела зелка
2 чаени чаши булгур
3 кафяни чашки олио
1\2 чаена лъжичка червен пипер
1 глава кромид лук
1 супена лъжица сушена чубрица

Приготовление

Това ястие е доста ароматно и би харесало на почитателите на различни подправки. Но тези подправки често пъти дразнят по-чувствителните стомаси и хората, които не са привикнали към ароматните гозби трябва да бъдат особено внимателни.
За да приготвите това ястие, първо трябва да залеете булгура с вода и да го сварите на умерен огън.

Когато започне да омеква, налейте олиото и прибавете нарязания на ситно кромид лук. Подправете с чубрицата и червения пипер. Варете още десетина минути.

След това оставете сместа да изстине и с нея залейте сармите. На дъното на тенджерата сложете един пласт кисело зеле, нарязано на дребно, и върху него наредете сармите.
Залейте ги с равни части зелев сок и вода.

Варете на слаб огън, докато зелевите листа омекнат.

Ако нямате кисело зеле или живеете в страна, където климатът не позволява приготвянето на кисело зеле, използвайте листата на прясна зелка. Разбира се, вкусът няма да е същият, но ще постигнете добър резултат, ако спазвате точно по-горните указания.  

1
2
3 4 5 6 7
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft