Бързи и лесни рецепти с кайма до 30 минути за вечеря

вход през zajenata.bg
1141246

Зелеви сарми с кайма


Необходими продукти

8 листа бяло зеле

2 с.л. оцет

500 г кайма

100 г сини сливи

2 скилидки чесън, нарязани ситно

1 глава лук, нарязана ситно

2-3 с.л. червено вино или вода

1 ч.л. кимион

1 щипка канела

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. черен пипер

сол на вкус

За соса:

2 с.л. олио

2 глави лук, нарязани на полумесеци

2 с.л. доматено пюре

1 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 с.л. мед

2 с.л. оцет


Начин на приготвянe

Кипват се 2 л вода с 1 ч.л. сол и оцетът и се поставят зелевите листа за 3-4 минути. Изваждат се и се подсушават. Каймата се разбърква с нарязаните сини сливи, чесъна, лука, виното и подправките. Сместа се оформя на топка и се увива в зелевите листа. Сармите се слагат да се сварят на пара за 30-40 минути.

През това време олиото за соса се загрява и в него се слага да се сотира лукът за 3-4 мин. Добавят се доматеното пюре, бульонът и се подправя със солта и пипера. След като поври 10 минути, се добавят медът и оцетът. Готовите сарми се сервират със сладко-киселия сос.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft