Зелен боб плакия

вход през zajenata.bg
Зелен боб плакия
admin
Добавена от: admin
37853
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм зелен боб
100 грама олио
50 грама масло
3 глави лук
3 морко­ва
100 грама целина
3 домата
3 лъжици брашно
1 лимон
1 глава чесън
магданоз, сол
 

Лукът се нарязва на полумесеци, а морковите и целина­та - на дребни кубчета. Нарязаните зеленчуци се задушават в част от загрятата мазнина (смес от масло и олио).

През това време зеленият боб се почиства до­бре, измива се и се нарязва на по-малки парчета. Пуска се в тигана при останалите зеленчуци и се задушава до омекване. Долива се вода, след което бобът се вари до готовност. Щом омекне напълно, се добавя един от доматите - обелен и нарязан на кубчета. Ястието се осолява на вкус и се прехвърля в тавичка. 

Останалата част от мазнината се запържва в сух тиган, вътре се пускат чесънът (предварително накълцан), а след това - брашното. Бърка се непрекъснато, за да не стане на бучки. Запържените чесън и брашно се разреждат с вода и всичко се добавя в тавата при зеленчуците

Ястието се запича в загрята фурна за 20-тина минути. По желание преди да се пъхне във фурната, отгоре могат да се наредят кръгчета пресен домат. Готовият зелен боб се поднася наръсен с нарязания магданоз - ястието е вкусно и топло, и студено.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft