Зелен фасул с доматена заливка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Зелен фасул с доматена заливка
Зелен фасул с доматена заливка
admin
Добавена от: admin
6946
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1, 200 кг пресен зелен фасул (може замразен или стерилизиран)
100 мл растително масло
800 г пресни домати
1 стрък пресен чесън (2-3 скилидки стар)
няколко щипки суха мащерка (риган)
сол, черен пипер и захар на вкус

Изчистеният и измит зелен фасул (ако е пресен) се сварява в подсолена вода. Доматите, предварително обелени, се смилат или нарязват на дребно, посоляват се и се пържат в загрятото олио, докато се получи гъст сос, който се подправя с малко захар, чесън, сол и пипер на вкус.
Свареният зелен боб се поставя в чинии и се залива с приготвения доматен сос, поръсва се мащерка или риган. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft