Зимно Минестроне

вход през zajenata.bg
Зимно Минестроне
admin
Добавена от: admin
19007
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. зехтин
1 средна глава лук, нарязана
1 стрък праз, нарязан (само бялата част)
4 скилидки чесън, счукан
110 гр. пушен бекон, на кубчета (може да пропуснете за вегетарианския вариант на ястието)
3 моркова - на кубчета
1 ч.л. морска сол
1.5 ч.л. черен пипер
1 1/4 чаша сушена пшеница
335-450 гр. нарязани или смлени домати
6 чаши зеленчуков бульон
2 големи стръка пресен риган
1 средно голяма глава ряпа, обелена и нарязана на кубчета около 2 см.
3 чаши къдраво зеле (или лапад/спанак), измито и нарязано на лентички
3 чаши манголд (листно цвекло), почистено от дръжките (запазете и тях), а листата - измити и нарязани на лентички
1 1/2 чаши сварен боб (1 консерва от 420 гр.)
сирене Пармезан
(листните зеленчуци в рецептата може да замените с такива по Ваш вкус - спанак, лапад, киселец и пр.) 

В голям тиган с дебело дъно задушете лука, праза и чесъна в малко зехтин на умерен огън, докато омекнат. Добавете бекона, морковите и дръжките на листното цвекло и задушете още 5-6 минути. Подправете със сол и черен пипер. Добавете пшеницата, доматите, част от бульона и ригана, покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и гответе така 20-тина минути. Прибавете ряпата, листното цвекло, къдравото зеле и останалия бульон. покрийте отново и оставете на умерен огън за 15 минути. Добавете боба, покрийте и продължете с готвенето за още 10-15 минути.
Поднесете готовото Минестроне с пармезан и хрупкав пресен хляб. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft