Рецепти с кайма

вход през zajenata.bg
336197

Зрял боб с кайма плакия

боб - 400 гр червен

кайма - 400 грама
лук - 100 гр кромид
домати - 500 гр
моркови - 100 гр
червени чушки - 1 брой
целина - 1/2 гл.
чесън - 6 скилидки стар
лимони - 1 брой
черен пипер - 10 зърна
червен пипер - 1 ч.л.
магданоз - 1/4 вр. пресен
джоджен - 1/4 вр. пресен

Накиснете фасула за 4-5 часа в студена вода, измийте го и го залейте отново със студена вода.

Сложете да се вари на умерен огън, докато омекне, отцедете и го изсипете в тавичка.

Морковите, целината и лукът се нарязват на ситно, а чушката на лентички и се задушават в част от мазнината, като се прибавя и малко вода.

Прибавете част от доматите, нарязани на ситно, магданоз, джоджен и чесъна, нарязани на ситно. Овкусете със смлян черен пипер и сол на вкус.

В тенджерка с малко мазнина задушете каймата, след което я прибавете към фасула.

Доматената смес се изсипва върху фасула и се покрива с останалите нарязани домати.

Сгорещете останалата мазнина с червения пипер и с нея полейте ястието.

Сложете да се запече в умерена фурна. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft