И когато ме напъне нагона за сладко, това кремче върши чудесна работа и то без да ми отнема много време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И когато ме напъне нагона за сладко, това кремче върши чудесна работа и то без да ми отнема много време
И когато ме напъне нагона за сладко, това кремче върши чудесна работа и то без да ми отнема много...
9468
И когато ме напъне нагона за сладко, това кремче върши чудесна работа и то без да ми отнема много време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това шоколадово парфе е за любителите на този вид десерти.

Шоколадово парфе може да се хапва във всички сезони. С въздушната си структура е любим десерт на много хора.

Десерта се приготвя лесно, така че запрятайте ръкави и го пригответе.

 

Необходими продукти за шоколадово парфе в чаши:

3 супени лъжици качествено какао, 500 мл. прясно мляко, 150 гр. захар (може и 200 гр. да сложите ако обичате по-сладко), 15 гр. бял желатин, семенцата от 1 шушулка ванилия или 1 прахче ванилия, 200 мл. сметана- предпочитам животинска 30%, но може и растителна, сладкарска да сложите, която в повечето случаи е подсладена, затова прочетете внимателно какво пише на опаковката и не прекалявайте със захарта.

 

Приготвяне:

сложете в купичка желатинът и налейте към него 100 мл. студена вода. Оставете го да набъбне добре. Докато това се случва, вие подгответе млякото с какаото. Смесете какаото със захарта на сухо и постепенно добавяйте прясното мляко, което сте стоплили при непрекъснато бъркане, за да не стават гранули. Ако има нужда, накрая прецедете през цедка сместа и сложете на котлона да заври.

Прибавете ванилията. Отместете от котлона врящото мляко и веднага добавете набъбналия желатин. Разбъркайте до пълното му разтваряне. Оставете напълно да се охлади. Охладената сметана се разбива докато стане пухкава. Смесвате сметаната с напълно изстиналото шоколадово мляко.

Наливате в чаши и оставяте за 4-5 часа в хладилник. Това шоколадово парфе винаги правя един ден напред. Декорирате готовия желиран крем по ваше желание. Моят е гарниран с шоколадов ганаш и парченца шоколад, който сама си приготвям.

 

Шоколадът, с който декорирам, приготвям по следния начин: разтопявам на водна баня 50 гр. високо температурен млечен шоколад и разстилам на хартия за печене с шпатула на дебелина около 1-2 мм. Разтопявам и 20 гр. бял шоколад също високо температурен. Накапвам капки от белия шоколад върху млечния, докато още не се е стегнал и прекарвам върха на дървено шишче в права линия през белите капки или правя завъртулки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft