Изумителен сладкиш с ябълки и жълт крем - усилията си заслужават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Изумителен сладкиш с ябълки и жълт крем - усилията си заслужават!
Изумителен сладкиш с ябълки и жълт крем - усилията си заслужават!
admin
Добавена от: admin
14411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 гр. брашно
60 гр. захар
1 щипка сол
125 гр. студено масло, нарязано на малки парченца
1 яйце
1/2 ч.л. канела на прах

За плънката: 
600 гр. ябълки - обелени и нарязани на тънки филийки 

3 големи сливи (по желание)

2-3 супени лъжици галета 

1 супена лъжица пудра захар 

1/4 чаена лъжичка канела на прах 

1 супена лъжица царевично нишесте за овалване на ябълките

Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето и постепенно добавете брашното и канелата. Хубаво разбъркайте тестото и съберете на гладка топка. Отделете 1/3 от тестото, увийте го в прозрачно фолио, изтънете с ръце и го поставете в хладилник за около 30 минути. Останалото тесто също опаковайте във фолио и поставете в хладилник.

През това време обелете ябълките, нарежете ги на филийки и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят. Сливите нарежете на четвъртинки.

Пригответе крема: смесете пудинга на прах със захарта и малко мляко (от тези 550 мл). Останалото мляко сложете да заври на котлона и щом кипне, изсипете вътре сместа с пудинга. Варете при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. Оставете крема да се охлади.

Извадете голямото тесто от хладилника и го разточете върху набрашнен плот под формата на кръг с диаметър 30 ​​см. Покрийте дъното на тортена форма с пръстен с хартия за печене. Сложете тестото във формата и с пръсти оформете борд по стените на формата.

Поръсете тестото с галетата. Парчетата ябълки оваляйте в нишестето и пудрата захар, и ги подредете върху тестото. Между ябълките по желание разпределете нарязани на парчетата сливи. Отгоре равномерно изсипете охладения крем.

Извадете втората част от тестото от хладилника и го настържете над крема. Отгоре поръсете със счукани орехи.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.

Изпечения сладкиш оставете да се охлади, извадете от формата и го поставете върху чиния. Нарежете на парчета и сервирайте.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft