Истинска вкусова еуфория! Пухкава ябълкова нежност за тънка талия - почти без брашно и захар!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Истинска вкусова еуфория! Пухкава ябълкова нежност за тънка талия - почти без брашно и захар!
Истинска вкусова еуфория! Пухкава ябълкова нежност за тънка талия - почти без брашно и захар!
45614
Истинска вкусова еуфория! Пухкава ябълкова нежност за тънка талия - почти без брашно и захар!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковият сладкиш  е класика в жанра. Днес ви предлагаме да опитате неговата "олекотена" версия - с нежна извара и съвсем малко захар и брашно.

Истинска вкусова еуфория, събрана в съвсем малко калории.

 

Съставки:

250 гр. извара

2 ябълки

2 яйца

3 с.л. брашно

1/2 чаша сметана

4 с.л. захар

50 гр. масло

1 ч.л. канела

щипка сол

Приготвяне:

  1. Измийте и почистете ябълките, след което ги нарежете на кубчета или филийки. В горещ тиган сложете маслото, ябълките, поръсете ги с 1 супена лъжица захар и подправете с канела. Гответе ябълките до златисто-кафяво.
  2. В изварата добавете яйца, 3 супени лъжици захар и разбийте сместа с миксер. След това добавете сметаната, щипка сол, брашното и разбъркайте.
  3. В тавичка подредете ябълките, а отгоре изсипете сместа с извара. Можете да украсите с резенчета ябълки. Изпечете сладкиша за 1 час на 200 градуса.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft